DPF Reiniging

DPF reiniging

Waarom DPF reinigen

De nieuwe manier van optimaal reinigen

grondverzet - DPF reiniger van binnen

Een DPF (Diesel Particulate Filter) is een essentieel onderdeel van het uitlaatsysteem van dieselvoertuigen. Het doel van de DPF is om de uitstoot van schadelijke deeltjes te verminderen door deze op te vangen en op te slaan in het filter. Na verloop van tijd kunnen deze opgehoopte deeltjes de efficiëntie van de DPF verminderen en de prestaties van het voertuig negatief beïnvloeden.

Het is daarom belangrijk om de DPF regelmatig te reinigen om de efficiëntie en de prestaties van het voertuig te behouden en om te voldoen aan de milieunormen. Het niet reinigen van de DPF kan resulteren in verstopte filters en een verminderde brandstofefficiëntie, wat kan leiden tot hogere onderhoudskosten en zelfs schade aan het voertuig.

Hoe kan je een dpf filter optimaal reinigen / spoelen?

Er zijn verschillende methoden om een DPF (Diesel Particulate Filter) optimaal te reinigen, maar de juiste methode is afhankelijk van het type filter en de mate van vervuiling. Hier zijn enkele veelvoorkomende methoden:

  1. Chemische reiniging: Bij deze methode wordt een speciale chemische oplossing in het filter gespoten om de opgehoopte roetdeeltjes op te lossen. De oplossing wordt vervolgens uit het filter gespoeld met water. Deze methode is relatief snel en eenvoudig, maar kan schadelijk zijn voor het milieu als de chemicaliën niet op de juiste manier worden afgevoerd.

  2. Thermische reiniging: Bij deze methode wordt het filter blootgesteld aan hoge temperaturen (ongeveer 600 graden Celsius) om de roetdeeltjes te verbranden. Dit wordt vaak gedaan in een speciale oven die het filter in een gecontroleerde omgeving verhit. Deze methode is effectief, maar kan duur zijn en moet worden uitgevoerd door een professionele serviceprovider.

  3. Ultrasone reiniging: Bij deze methode wordt het filter ondergedompeld in een tank met vloeistof en blootgesteld aan ultrasone trillingen. Dit helpt om de roetdeeltjes los te maken en uit het filter te spoelen. Deze methode is relatief snel en effectief, maar kan ook duur zijn.

Ongeacht welke methode wordt gebruikt, is het belangrijk om het filter zorgvuldig te reinigen en te spoelen om ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert.Het spoelen met de dpf reiniger van WRS-Holland geeft uiteindelijk het beste en voordeligste resultaat.

branches-personenauto

Voor wie is DPF reiniging interessant?

Personenauto’s

Campers/
Bestelbussen

Grondverzet
machines

Traktoren

Vrachtwagens/ Bussen

Waarom reinigen met een DPF reiniger van WRS-Holland

Bussen - DPF reiniger van binnen

Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor zou kunnen kiezen om een DPF-reiniger van WRS-Holland te gebruiken voor het reinigen van uw DPF

  1. Effectiviteit: De DPF-reiniger van WRS-Holland is speciaal ontworpen om roet- en koolstofdeeltjes op te lossen en te verwijderen uit het DPF-filter. Dit kan leiden tot een verbeterde brandstofefficiëntie, meer vermogen en een verlengde levensduur van het filter.

  2. Veiligheid: De DPF-reiniger van WRS-Holland is veilig in gebruik en bevat geen gevaarlijke chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu of voor de gebruiker.

  3. Gemak: Het reinigen van uw DPF met de reiniger van WRS-Holland is een eenvoudig proces dat u zelf kunt uitvoeren. Er is geen speciale apparatuur nodig en het duurt slechts een paar uur om het filter volledig te reinigen.

  4. Kostenbesparend: Door uw DPF regelmatig te reinigen met de reiniger van WRS-Holland, kunt u de levensduur van het filter verlengen en dure reparaties of vervanging voorkomen. Bovendien kan een schone DPF leiden tot een verbeterde brandstofefficiëntie, wat u geld kan besparen op brandstofkosten.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen bij het gebruik van de DPF-reiniger van WRS-Holland of elke andere DPF-reiniger om ervoor te zorgen dat het reinigingsproces veilig en effectief verloopt.

De Voordelen van onze DPF Reinigingsmachines

Milieuvriendelijk

Tijdbesparing

Verdienmodel

Automatische reiniging

Spoelt roetfilter
tot 95% schoon